Min roll som författare

18 smarta rörelser alla borde göra för att stress och press mot lugn, harmoni och närhet

I vår bok ”18 smarta rörelser – stärk din hjärna, må bra och nå dina mål” delar jag och Inger Knutsson med oss av över 40 års personlig och beprövad erfarenhet, kompetens, konkreta tips och användbara verktyg för att inspirera, aktivera och lotsa människor i alla åldrar.

Varför 18 smarta rörelser- stärk din hjärna.....

Modern hjärnforskning är efter 2 500 år äntligen överens; hjärnan är det av våra organ som påverkas mest när vi är fysiskt (in)aktiva.

Med tanke på dagens stillasittande livsstil är det lätt att förstå att allt fler barn och vuxna drabbas av livsstilsdiagnoser som övervikt, diabetes och annan fysisk och psykisk ohälsa.

Vi fick kontakt med specialläraren Inger Knutsson efter att de lyckats hjälpa ett av sina fyra barn utvecklas från ”potentiell skitunge …” i skolan till att tre månader senare komma hem och säga ”Pappa, jag tror jag har fotografiskt minne …”.

Ett möte som resulterade i de uppskattade livstilskurserna CreativeChildren:Camp. Efter helgkurserna hände det att deltagare (fler än 700 deltagare genom åren) frågade efter något att ta med hem för att påminna om helgens rörelser.

Torgny fick idén att skriva en bok. Vilket resulterade i ”18 smarta rörelser – stärk din hjärna, må bra och nå dina mål” (2:a upplagan). Inger Knutsson och jag delar med oss av över 40 års personliga och beprövade erfarenheter, djupa kompetens, konkreta tips och direkt användbara verktyg för att inspirera, aktivera och lotsa dig och andra människor i alla åldrar till mer rörelse.

Syftet med boken

På ett enkelt sätt få en ökad förståelse, verktyg och tips för vad som kan:

  • Öka arbetslusten och gemenskapen
  • Minskad stress, press och utbrändhet
  • Stärka självledarskapet
  • Förbättra koncentration, minne, inlärning och kreativitet
  • Arbeta, leva och utvecklas energi- och resultatsmart
  • Öka psykiska välbefinnandet
  • Öka sociala kontakten genom närhet och beröring.

Sagt om boken