Om oss

Är det möjligt att utvecklas från potentiell skitunge i skolan till ”Pappa jag tror jag har fotografiskt minne” på bara några månader?

Det kanske inte är det för alla men det var just vad som hände för ett av våra fyra barn våren 2010.

Rörelser i olika former har på olika sätt fyllt våra liv. För Anna dans, skidåkning, handboll och basket. För Torgny bland annat fotboll, ishockey, squash, skidåkning och segling. Gemensamt för oss båda är naturen, skogen och havet.

Med hjälp av Mindful Movemnets – långsamma rörelser, andning och inre fokus – hade vi hjälpt föräldrar, idrottare och företagsledare hantera stress och press, häva utmattningssymptom, stärka passionen, fördjupa relationer och öka prestationer.

Vi hade upplevt hur rörelserna gjorde gott för eget och andra vuxnas psykiska hälsa och välbefinnande.

Vi visste ingenting om och hur de skulle påverka ett barn i början av sina skolår.

Vad vi helt säkert visste, var att rörelserna inte hade några som helst negativa biverkningar.

Sagt och gjort, med hjälp av Mindful Movements lyckades vi på några få månader rädda ett av våra fyra barn från utanförskap i skola och utbildning.

Bonus var att Bota Annas kroniska stressmage och sluta med medicin.

Vilket blev början på en osannolik resa där vi tidigt förutsåg utvecklilngen för psykisk ohälsa hos både barn och vuxna. En resa där vi direkt och indirekt fått möjlighet att bidra till att 1000-tals människor i alla åldrar runt om i Norden lärt sig hantera stress, press, prestationer och utbrändhet, öka inlärning och kreativitet. Må bra och prestera bra samtidigt helt enkelt.

Torgny:

Företags- och förändringsledaren som under 25 år satte medie- och mötesvärlden i mental rörelse (IDG Sweden, Aftonbladet.se, Riksmedia, Sydsvenskan.se).

Förändringsprocesser går som en röd tråd genom hela mitt liv. Som barn genom att ändra tillstånden i klassrummet genom allehanda hyss. Som ungdom inom olika idrotter. Som vuxen genom att starta och utveckla nya intäkts- och affärsområden, oftast i befintliga organisationer. Under många år var prestera för att duga mitt raketbränsle. Vilket räcker långt ett tag, hjälpte mig att klättra snabbt upp för ”karriärstegen”. Bara för att upptäcka att den branta stegen stod lutad mot fel vägg.

Något jag upptäckte efter att ha räddat mig själv från utbrändhet, räddat ett av våra fyra barn från utanförskap i skola och lärande samt bidragit till att min älskade fru blev friskförklarad från sin kroniska tarminflammation Vilket fick mig att, genom att investera pengarna jag fick när jag sålde min andel i ett startup-bolag, lämna säkerheten och tryggheten som ledare i medieindustrin för en annan resa.

En resa där jag hittills fått möjlighet att utvecklas som talare. Starta och driva livsstilsprocesserna CreativeChildren:Camp, Biggest Winner: och Biggest Winner:Far&Son. Skriva boken "18 smarta rörelser – stärk din hjärna, må bra och nå dina må".

Mest av allt en inre livsstils- och utvecklingsresa i självinsikt, självledarskap och självkänsla för ökad passion, prestation och relation.

Anna:

Jag är fyrbarnsmamman vars liv ändrade riktning när jag efter många år, i samband med en flytt då jag var ”mellan jobb”, fick möjlighet att bearbeta sorgen över min älskade brors alltför tidiga bortgång.

Efter att ha varvat barnledighet med högt tempo i event- och underhållningsbranschen blev det plötsligt massor med ledig tid. Tid för eftertanke och reflektion. Tid för den sedan länge undantryckta sorgen att ge sig till känna.

En omvälvande tid då vi också tillsammans, med hjälp av rörelser Torgny använt för att häva sin utbrändhet, lyckades bota min kroniska stressmage och rädda Nicklas från utanförskap i skola och utbildning.

För mig blev det naturligt att vara den som stod för den feminina energin. Vara den lyssnande, närvarande som bidrog med rörelser och närhet. Både på våra kurser och livsstilsprocesser och i individuella möten och lotsningar.

Det är en ynnest att få kombinera mitt arbete inom service- och mötesnäringen med att hjälpa människor hantera sin stress och press, öka inlärning och kreativitet samt bidra med konkreta verktyg för lugn och ro på ett djupare och hållbart sätt.